puroBIO Cosmetics sprang ur viljan att skapa ekologiska, veganska och naturliga makeupprodukter av hög kvalitet – “Made in Italy”. Produkterna innehåller endast naturliga ingredienser som inte skadar naturen och varken produkter eller ingredienser är testade på djur.

Produkterna är certifierade av CCPB, NATRUE, Vegan Ok och Nickel tested, så att du ska känna dig säker på kvalitet och innehåll.


Produkterna baseras på ett nytänkande inom den ekologiska makeupmarknaden. I dagsläget är naturlig makeup någonting som är reserverat för en initierad grupp, men vi på puroBio Cosmetics vill ändra det så att alla får tillgång till ekologisk och naturlig makeup.

Kvalitet till ett bra pris med puroBio Cosmetics. Vi utvecklar djur- och naturvänlig ekologisk makeup på ett kostnadseffektivt sätt och kan garantera dig ett oslagbart pris och hög kvalitet.

På så vis får alla råd med ekologisk makeup.

Företaget grundes i april 2014 och har på mindre än två år etablerat sig som ett välkänt ekologiskt makeupmärke. Det visades upp på SANA mässan i Bolognia, Italien samma år och lockade snabbt till sig ett hundratal återförsäljare från Italien och andra länder. På mässan fanns det endast 19 pennor i sortimentet, men dessa var så väl genomtänkta att de redan då kunde täcka alla grundläggande makeupbehov förutom foundation. Senare har fler produkter tagits fram för att kunna skapa en perfekt makeup, allt från puder till primer.


Vår makeup är endast skapad från oljor, växtvaxer och mineraler. Produkterna är baserade på enkla recept, perfekt för dig som har känslig hy eller allergier. Vi har använder självklart inga sillikoner, vaselin, parabener, konserveringsmedel, syntetiska färgämnen eller gluten och testar varken produkter eller ingredienser på djur. Det naturliga innehållet i produkterna gör att de är säkra att använda även under graviditet.

Vi finns här för att hjälpa dig: från att välja färg på foundation till eventuella problem finns vi tillgängliga på e-post eller telefon.

Alla våra återförsäljare, oavsett om de har fysisk butik eller driver webbshop är alltid uppdaterade om de senaste nyheterna kring produkterna.

Vårt mål: Kunden ska alltid vara nöjd.

Vill du prova produkterna kan du göra det hos någon av våra återförsäljare som har butik, eller så kan vi kostnadsfritt skicka dig prov på foundation 2, 3 eller 5, så att du kan prova hemma vilken färg som passar bäst. Kontakta oss för prover.

Notera: det kan förekomma smärre avvikelser i färg för samma produkt som ett resultat av de naturliga pigment som används.

puroBio Cosmetics arbetar hållbart

Företaget har 127,92 kvm solpaneler på sitt kontor/varulagers tak och panelerna producerar 27.767 kWh energi som täcker byggnadens energibehov.

Sedan 2017 använder puroBIO magnetiska refill-förpackningar för alla puder, ögonskuggor, solpuder, rouge och highlighters. När innehållet tar slut kan man enkelt fylla på med en refill-förpackning. Alla delar av förpackningarna kan enkelt tas isär och återvinnas separat som plast, papper och metall.

puroBIO Cosmetics ligger i en liten stad i södra Italien (som heter Noci) där all återvinning samlas in för hand genom dörr- till dörr-insamling. Detta garanterar att allt material blir återvunnet på rätt sätt utan förlust.

Produkterna produceras enligt Good Manufacturing Practice som inkluderar en fullständig spårbarhet av råvaror, förpackningsmaterial och slutprodukt.