ACIDO GLUCURONICO-min

Glukuronsyra är en organisk sammansättning som tillhör kategorin uronsyror. för människor är dessa syror viktiga för sina utrensande egenskaper. Dess fuktgivande egenskaper motverkar uttorkning och bidrar till att göra din hud fastare, återfuktad och hälsosam. Tillsammans med acetylglukosaminet så bidrar detta till att hudens vävnader bildar hyaluronsyra.

ALGA CLORELLA-min

Chlorella är en grön arg som växer vilt i de salthaltiga vattnen utanför Centralafrika. Denna vattenlevande växt besitter otroliga terapeutiska egenskaper som eliminerar skadliga celler i kroppen. Den används ofta som kosttillskott för sitt höga innehåll av antioxidanter och A-, B-, C- och E-vitamin vilka tillsammans bidrar till en frisk hy med fin lyster. Algen förhindrar hudens förtidiga åldrande.

AMIDO DI MAIS-min

Majsstärkelse framställs från majskorn genom en naturlig patenterad våtmalningsprocess. Naturligt fuktmättad och med en hög halt av E-vitamin bidrar den till att hålla huden smidig och återge den sin naturliga lyster. Idealisk för torr hy.

BURRO DI KARITE-min

Sheasmör extraheras från nötterna av sheaträd i Centralafrika. Det sheasmör som vi använder handpressas genom ett hantverk som går i arv mellan kvinnorna som bor i området. Genom att hantera och pressa nötterna för hand så bevaras alla värdefulla egenskaper. Sheasmör har traditionellt använts under århundraden för dess värdefulla egenskaper på huden. Att det används inom kosmetik beror på att det innehåller höga koncentrationer av e-vitamin samt har sårläkande, antioxiderande och lugnande egenskaper. Den höga halten av oförtvålbara ämnen hjälper till att bevara hudens naturliga elasticitet och vid bildandet av kollagen och elastin. Det är perfekt för att hindra hudens förtidiga åldrande, återfukta torr hy och skydda huden mot påverkan från sol, vind och kyla.

CAOLINO-min

Kaolin är en finmalen mjuk lera som är mycket bra för känslig hud. Kaolin lindrar irriterad och röd hy och är även bra i hudvård för barn och bebisar. Leran saknar järnoxid och är därför, till skillnad från andra leror, helt vit. Kaolin är rik på mineraler som avgiftar huden och balanserar talgproduktionen. Används oftast i ansiktspuder och foundation.

ESTRATTO DI VITE ROSSA-min

Extraktet utvinns från bladen hos den röda vinrankan vitis vinifera. Det mörkröda pulvret har terapeutiska egenskaper som skyddar blodkärlen, är sammandragande, motverkar kramp och är antioxiderande. Används för att behandla ådersjukdomar, åderbråck och inflammationer. De antioxiderande egenskaperna verkar skyddande på cellmembranen och skyddar huden mot för tidigt åldrande. Bra för känslig hud som har lätt att rodna och används även för att behandla akne-rosacea.

GLICERINA VEGETALE-min

Vegetabiliskt glycerin, även kallat glycerol är en organisk sammansättning från de lipidiska ämnena i fosfolipider och glykolipider. Finns naturligt hos alla människor och djur och är en av hudens naturliga fuktighetsfaktorer (NMF). Framställs av majsolja och binder effektivt fukt, mjukar upp och skyddar huden mot uttorkning. Kan även användas för att lindra psoriasis och eksem.

OLIO DI MANDORLE DOLCI-min

Mandeloljan fås fram genom att pressa nötter från mandelträdet. Oljan har mjukgörande egenskaper och hjälper huden att bibehålla sin elasticitet. Idealisk att använda i kosmetiska produkter där man behöver tillföra fukt eller behandla klåda. Mandelolja stärker även den naturliga hudbarriären och tillför syre vilket hjälper huden att bibehålla sin naturliga fuktighetsnivå. Utmärkt för torr hy.

OLIO DI OLIVELLO SPINOSO-min

Havtornsbäret skördas från havtornsbusken och användes förr i tiden som ett energitillskott för soldater i fält. Nuförtiden används havtorn som medicinalväxt, som livsmedel och i kosmetik. Den väldoftande djupröda havtornsoljan framställs genom att pressa bärets bärkött och särskiljer sig genom sin höga koncentration av palmsyra, och fettsyran omega-7. Havtornsbäret innehåller även mycket järn, kalcium, magnesium, koppar och A, B, C, E och P-vitamin. Havtornsoljan stärker och förbättrar hudens elasticitet samt har utmärkta egenskaper för att förhindra hudens förtidiga åldrande. Kosmetiska produkter som innehåller havtornsbär har lugnande, avsvällande, mjukgörande och stärkande egenskaper.

OLIO DI RICINO-min

Ricinolja är en mycket tjock vegetabilisk olja som utvinns av frön från växten ricin (Ricinus communis). Används i hårvård, för behandling av ögonfransar och i hudvård. Ricinolja innehåller en ovanligt hög koncentration av en omättad fettsyra som inte återfinns i andra oljor. Fettsyran är nästan identisk med keratin som återfinns i hår och naglar, och när den används skapas en hinna på huden som förhindrar fuktförlust. Ricinolja används främst till att ge volym och stärka ögonfransar och -bryn men fungerar även stärkande och uppmjukande på hår.

OLIO DI SESAMO-min

Sesamolja utvinns genom att pressa frön från växten Sesamum indicu. Sesamväxten med kan bli upp till femtio centimeter hög och har vita rörformade blommor med mycket små frön. Det går femhundra frön på ett gram. Fröna är rika på olje- och linolsyra samt flertalet mineraler såsom fosfor och kalcium och har under hundratals år används som medicinalväxt. Den är rik på A, E, B1, B2 och B3-vitamin och anses särskilt välgörande för att stärka sin hälsa. Oljan används ofta inom livsmedel och kosmetik. Den höga koncentrationen av antioxidanter hjälper att förhindra hudens förtidiga åldrande genom att motverka fria radikaler. Sesamoljan anses även kunna lindra besvär av solbränd hy, öka hudens elasticitet, skydda huden och vara till hjälp vid acnebesvär. Med sina antiinflammatoriska egenskaper är den användbar även för att behandla utslag och eksem samt god hjälp att läka småsår.

olio di soia-min

Soja utvinns genom att pressa sojabönor och är rik på fleromättade fettsyror, bland annat linol- och alfalinolensyra. Den används ofta i hudvård för dess goda egenskaper att skydda läderhuden. Vid applicering bildas en skyddsfilm på huden som minskar fuktförlust, har en lätt tonande verkan och förbättrar elasticiteten.

POLVERE DI RISO-min

Rismjöl tas fram genom att mala riskorn (Oryza sativa) till ett fint pulver. Redan under antiken använde kvinnor i Asien rismjölet för att få till en ljus och perfekt vit hy. Rismjölet har ett brett användningsområde med sina fina egenskaper; lugnande, hög absorptionsförmåga, hög transparens och antiinflammatoriskt. I makeup lämpar det sig väl för känslig hy och makeupen fäster enkelt utan att förändra underlagets färg. Rismjöl är även användbart för att lugna irritationer, rodnader och klåda som uppkommer av nässelfeber, psoriasis och andra hudåkommor.

RAMNOSIO,-min

Getapel eller vägtorn (Rhamnus cathartica) är ett träd som växer i Brasilien och innehåller ett vegetabiliskt socker. Detta socker är användbart i kosmetik då det kan skydda huden från förtidigt åldrande genom att återaktivera bindvävscellerna som bidrar till hudens elasticitet genom sin produktion av kollagen och elastin. Getapeln har cellstimulerande och aniinflammatoriska egenskaper samt extremt små molekyler som lätt kommer igenom hudytan.

Rhodiola rosea seeds Golden Root Adaptogen seeds-min

Rosenrot har sin utbredning i Europas bergsregioner, främst i Sibirien och de Lappländska fjällen. Ursprungligen kallades den ”gyllene rot” för sina många användningsområden. Dess höga innehåll av organiska syror och eteriska oljor gör att den har en stimulerande, energigivande och återfuktande verkan och kan med fördel användas för det känsliga området kring ögonen.

SILICA-min

Kisel är den huvudsakliga mineralkomponenten i sand. För sina transparenta, talgabsorberande egenskaper används den ofta i kosmetik för få till en matt och silkeslen yta på huden.

SUCCO DI MELA-min

Äppeljuice framställs genom att jäsa och pressa äpplen. Äpplen innehåller flavonider, pektin, citronsyra, äppelsyra, vatten, proteiner, fruktos, mineralsalter, P, PP, B1 och B-vitamin. Äpplen tillför viktiga näringsämnen som används av de inre organen i kroppen och för huden och sägs kunna minska sannolikheten att få cancer eller Alzeimers sjukdom. Då äpplen innehåller höga halter av antioxidanter och vitaminer används den i kosmetik för att återfukta och bidra till en slät hy samt för att reparera skadat hår.

TOCOFEROLO-min

Tokoferol är ett näringsämne som oftast benämns som E-vitamin i dagligt tal. Det har goda egenskaper att motverka oxidativ stress i kroppen, och fungerar som en naturlig antioxidant i kroppen. E-vitamin utvinns oftast till olja ur frön eller kärnor och är en viktig ingrediens i kosmetik då den förbättrar stabiliteten och har en konserverande effekt. E-vitamin är vidare antiinflammatoriskt, stärker kroppens immunförsvar och förhindrar fria radikaler att orsaka skador på kroppens celler. Även bra för skydd mot UV-strålning och miljöpåverkan på huden och bidrar till att huden behåller sin elasticitet samt fördröjer hudens förtidiga åldrande.

ACIDO GLUCURONICO-min

Squalane är ett fettliknande ämne som förekommer naturligt i kroppen och har många funktioner; bland bildar det D-vitamin i huden. Den är en naturlig antioxidant och framställs av olivolja. Vi använder den i våra krämprodukter då den är optimal att återfukta känslig och torr hy och med fördel kan användas på acnehy då den har antiinflammatoriska egenskaper. Den höga kiseldioxidhalten skapar dessutom en mjuk känsla på huden efter den har applicerats.

ZUCCHERO DI CANNA-min

Rörsockret kommer från Indien men odlas numera i stora delar av den subtropiska delen av världen. Oraffinerat rörsocker har mindre sackaros än vitt socker och har en högre koncentration av mineralsaltererna kalcium, fosfor, potassium, zink, magnesium och A, B1, B2, B6 och C-vitamin. Den lämpar sig väl att använda i kosmetik för sin höga koncentration av alfahydroxisyra (AHA-syra) vilket är blekande och exfolierande samt är bra för rengöring då den är naturligt antiseptisk och fuktighetsbevarande.

OLIO DI MACADAMIA-min

Macadamiaolja utvinns av nötterna från macadamiaträdet som växer i Australien. Macadamiaoljan utmärker sig med sitt mycket höga innehåll av enkel- och fleromättade fettsyror såsom omega-3 och omega 6. Oljan innehåller dessutom antioxidanter som minskar hudens oxidadiva stress, vilket annars bidrar till rynkor. Den har fina mjukgörande egenskaper och en i princip identisk fettsammansättning som huden, vilket gör att den enkelt tas upp utan att kladda. Perfekt för torr hy.

OLIO DI JOJOBA-min

Jojobaoljan utvinns från frön av jojobaplantan och är egentligen en slags flytande vax. Oljans sammansättning är mycket lik den talg som produceras av hudens egna talgkörtlar och lämpar sig därför väl att använda på huden. Rik på A, B1, B6 och E-vitamin används den i hudvård och kosmetik för sina antiseptiska, mjukgörande, återfuktande och närande egenskaper. Oljan gör huden, elastisk och slät och är perfekt för torr och narig hud.

OLIO DI GIRASOLE-min

Solrosolja utvinns genom att pressa frön från solrosens blommor. Oljan har fina antioxiderande egenskaper då den har ett höga innehåll av den essentiella fettsyran omega 6, K-vitamin, fytosteroler och E-vitamin. E-vitaminet och lecithinet i oljan som även återfinns naturligt i kroppens celler gör att oljan är perfekt som fuktbevarare. Med sina närande, fuktgivande och mjukgörande egenskaper är solrosolja en väldigt populär ingrediens i kosmetik.

OLIO DI AVOCADO-min

Avokado är en frukt från trädet Persea americana vars ursprunng kan härledas till området mellan centrala Mexico ned till de norra bergskedjorna i Centralamerika. Oljan framställs genom att kallpressa och centrifugera fruktköttet. Avokado används både som livsmedel och som ingrediens i kosmetik. Olivoljan är rik på fettsyror, och vitamin A och E och fungerar närande och stärkande för huden och är perfekt för att återfukta och revitalisera torr och narig hy och för behandling av eksem, utslag, sår, psoriasis och solskadad hud. Oljan är antibakteriell och antiinflammatorisk och innehåller ämnen som stimulerar hudens förnyelse av celler, återfuktar och ger en ökad elasticitet.

OLIO D’OLIVA-min

Olivolja framställs genom att pressa oliver och har använts sedan antikens dagar både som hudvård och som livsmedel. Rik på den enkelomättade fettsyran Omega 9, fytosteroler och E-vitamin motverkar den fria radikaler och är utmärkt närande för huden. Det är den vegetabiliska olja som har närmast sammansättning med hudens lipidskikt och har därför naturligt goda anti-age egenskaper. A-vitaminet i oljan gör dessutom den till en god fuktgivare för både läppar och hud, och dess höga koncentration av skvalen hjälper oljan att nå in till hudens djupaste skikt. Slutligen innehåller olivoljan de omättade fettsyrorna linolsyra och linolensyra som kan vara till god hjälp att förhindra en rad hudåkommor, bland annat akne. Tack vare sin lugnande och stärkande verkan är olivoljan utmärkt även för narig, torr hy och dämpar irriritationer, inflammationer, rodnader och dermatit och kan användas på känslig hy och under graviditet.

OLIO ARGAN-min

Arganträdet tillhör växtfamiljen Saponacee, växer endast i södra Marocko och kan bli upp till tio meter högt. Arganoljan har använts sedan antiken för sina fina egenskaper på hud och hår. Med sina närande fettsyror och höga innehåll av E-vitamin är den utmärkt att använda för att motverka fria radikaler, har en antioxidernade effekt och bidrar till ett väl fungerande nervsystem. Utmärkta effekter att minska förekomsten av hjärt-kärlsjukdomar kan också uppvisas. När man använder oljan  på huden ger den näring, fukttillskott, förbättrar elasticiteten, verkar utjämnande, skyddade samt har antiinflammatoriska och avsvällande egenskaper som förlänger verkanstiden i naturlig kosmetik. Arganoljan kan effektivt användas för att behandla akne, eksem, psoriasis, brännskador och återfukta torr hud. Berberkvinnorna som bor i området och lever på att skörda nötterna är det bästa beviset på arganoljans fina effekter då de trots den starka solen och sina extrema livsförhållanden har en ung hy, starka naglar och vackert glänsande hår.

MICA-min

Mica eller glimmer är en mineral och känns lätt igen från det skimmer den ger ifrån sig. Mica är vanligt förekommande i bland annat granit och andra metamorfa bergarter i form av små kristaller, varifrån de också bryts. Mica är förutom sina isolerande egenskaper även talgkörtelreglerande och lugnande. Den används främst i kosmetik för sitt skimmer och glans i exempelvis ögonskuggor, läppstift och foundation.

lio di albicocche-min

Kallpressad aprikoskärnolja är idealisk för hudvård. Den innehåller massor av naturliga antioxidanter, förbättrar hudens elasticitet, är mjukgörande och används i hudkrämer för att återfukta torr hy och för dess möjlighet att reglera hudens egen talgproduktion. Dess antioxiderande effekt beror på oljans rika innehåll av E-vitamin vilket skyddar huden från för tidigt åldrande samt mot väder och vind. Oljans fytosteroler förbättar hudens mikrocirkulation och skapar även ytterligare en skyddsbarriär mot skadliga UV-strålar.

KARANJA-min

Karanjaoljan kommer från Karanjaträdet som växer i Chennai i södra Indien och har traditionellt använts inom ayurvedisk medicin. Den ekologiska oljan framställs genom att kallpressa trädets frön, därefter filtreras den. Den har fina effekter på huden; anti-age, mjukgörande, närande, reparerande, tillför fukt och verkar uppfriskande. Den är dessutom antibakteriell och motverkar svamp, varför den lämpar sig väl i kosmetiska produkter för rengöring av huden. Den är vidare effektiv för att ge huden en jämnare pigmentering och används ofta för att behandla trött och sliten hy. Oljan skyddar dessutom huden från solens skadliga strålar, dess förtidiga åldrande och har antiseptiska egenskaper.

IDROLATO DI SALVIA-min

Salviavatten är verkar uppfriskande och kan med fördel användas som deodorant då den är antibakteriell. Växtvattnet lämpar sig även särskilt väl för att reglera oren och fet hy som har talgöverskott. Verkar aktiverande, renande, cirkulationsbefrämjande och sammandragande.

idrolato di bambu-min

Bambuextrakt är perfekt att använda i hudvård; det är milt, fuktgivande, mjukgörande och lämpar sig väl för torr och känslig hud. Den höga halten av kisel i bambu gör att huden känns mjuk och silkeslen när man applicerar den och efterlämnar en matt yta.

Viktigt: Spädbarn, äldre, gravida och den som ammar bör undvika att använda produkter med bambuextrakt i.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *